2023. november 29., szerda

Vegan csokis keksz

 



Hozzávalók: 10 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 1/4 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/4 teáskanál só, 10 dkg puha margarin (vegan), fél teáskanál vanília aroma vagy kivonat, 4 dkg. porcukor, 2 dkg. barna cukor, 2-3 kocka étcsoki apróra vágva


A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Egy tálban a margarin, cukrok és vanília kivételével mindent elkeverünk.

Egy másik tálban a puha margarint a kétféle cukorral és a vaníliával elkeverjük aztán több részletben a lisztes keveréket is hozzáadjuk. 

Fagyi kanállal kiadagoljuk és kb. 10-12 percig sütjük. Érdemes figyelni, mert a kakaó hajlamos keserű lenni, ha megég. Mikor már szilárd akkor vegyük ki és pár perc után szedjük rácsra és hűtsük ki.

Tipp: Növényi margarin már a Rama is, de a Lidl és Penny saját márkás margarinja is azok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése