Brownie keksz
Hozzávalók: 20 dkg étcsoki (min. 50%-s kakaótartalmú),4 dkg vaj,13 dkg cukor,2 tojás,4 dkg liszt,1 teáskanál sütőpor
A sütőt 180C-ra előmelegítjük.Tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
Az étcsokit a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk,majd hűlni hagyjuk.
Robotgéppel a tojásokat a cukorral habosra keverjük 5 percig.A langyos vajas-csokit a masszához adjuk elkeverjük,majd a sütőporral elkevert lisztet fokozatosan több adagban szintén belekeverjük.10 percig pihentetjük a masszát azután teáskanálnyi adagokat teszünk a tepsire és 8 percig sütjük a kekszeket.Ha tovább hagyjuk a sütőben úgy 10-12 percig akkor szilárdabb kekszet kapunk,de így a belseje krémesen olvadós lesz.Miután kihűltek szedjük le a sütőpapírról,így nem törnek el.
Ebből az adagból nekem kb. 45 db kekszem lett.Ha nagyobb kekszeket szeretnénk akkor evőkanállal is adagolhatunk,de kellő távolságot hagyjunk,mert a kekszek sülés közben elterülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése