Hozzávalók: 10dkg étcsoki,10dkg liszt,10dkg porcukor,2dkg kakaópor,fél teáskanál sütőpor,2teáskanál neszkávé,2nagy tojás,szűk 1deci olaj,1marék dióbél
Sütőt 175C-ra előmelegítjük.
Puha vajjal kikenünk egy 24cm átmérőjű formát.A csokit apródarabokra vágjuk.Egy nagyobb tálba szórjuk a csokit,lisztet,cukrot,kakaóport és a sütőport,majd lazán elkeverjük.Egy kisebb tálban egy evőkanál langyos vízben feloldjuk a neszkávét,hozzáütjük a tojásokat,belecsurgatjuk az olajat és kézi habverővel simára keverjük az egészet.
A sűrű masszát hozzáöntjük a lisztes keverékhez és fakanállal összedolgozzuk.A sütőformába öntjük,elsimítjuk,eligazítjuk rajta a diót aztán 18-20 perc alatt megsütjük.
A közepe kellemesen lágy lesz a széle szilárdabb és ez így finom.:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése