2014. január 8., szerda

Csokoládés-mokkás keksz




A képen a jobbról a harmadik fenn.:)

Hozzávalók: 25dkg liszt,7.5dkg kakaópor,1 és fél evőkanál instant kávé,fél teáskanál szódabikarbóna,1 nagy csipet só,17dkg puha vaj,20dkg porcukor,1 nagy tojás,1 teáskanál vaníliaaroma

Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet,a kakaóport,a szódabikarbónát és az instant kávét.
Robotgéppel habosra keverjük a vajat és a cukrot,majd a tojást és a vaníliát.Alacsony fokozaton a lisztes keveréket is hozzákeverjük.A tészta egész sűrű lesz.Kis labdát formálunk belőle,majd kettéosztjuk.
Egy 20cm hosszú 4és fél cm vastag hengert formázunk mindkét darabból.A hengereket folpackba csomagoljuk és minimum 2órára hűtőbe tesszük.
Sütés előtt a sütőt 180C-ra előmelegítjük,tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
Egyszerre egy hengert veszünk elő és éles késsel kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk,majd a tepsibe helyezzük.10-12 percig sütjük,amikor a sütik már érintésre szilárdnak tűnnek akkor kész.Nem szabad túl sütni,mert égett ízű lesz a csoki.
Rácsra téve kihűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése