Egy sütis blog oldalon láttam meg ezt a receptet.Nem készítettem még fánkot,de ez nagyon egyszerűnek tűnt ezért nekiláttam.Valóban gyors és frissen finom,kicsit sűrűbb,mint a hagyományos fánk.Miután nem élesztős ezért,ha marad belőle másnapra akkor érdemes kicsit megmelegíteni.
Hozzávalók:350 g natúr joghurt (2 kis pohár),1,5 tasak sütőpor,30 dkg liszt,3 evőkanál porcukor
Olaj a sütéshez,lekvár csokikrém stb. a tálaláshoz.
A hozzávalókat összekeverjük.Nyúlós,ragadós masszát kapunk,de ez a jó.
Közepes lángon elkezdjük melegíteni az olajat.Míg melegszik az olaj pihen a massza.Mikor már jó az olaj két kanállal kis kupacokat formázunk a masszából az olajba.Mindkét oldalát pár perc alatt átsütjük,majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róla a felesleges olajat.
Porcukorral,lekvárral,nutellával,olvasztott csokival stb. tetszés szerint tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése