Hozzávalók: 10dkg cérnametélt,1csomag réteslap(8lapos),25dkg túró,3tojás,10dkg porcukor,1csomag vaníliás cukor,mazsola,olvasztott vaj a réteslapok lekenéséhez
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk.A sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd az áttört túrót és a vaníliás cukrot is hozzákeverjük.A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatosan a masszába forgatjuk a mazsolával együtt.
A metéltet kifőzzük,hűtjük aztán a masszához keverjük.A tepsit (kb.20x30) kibéleljük 4réteslappal amit egyenként vékonyan olvasztott vajjal kenünk le.Következik a töltelék,majd a maradék 4réteslap szintén egyenként vajazva,ahogy az utolsót is megvajazzuk ami a süti teteje lesz.
Kb.30-40 perc alatt megsütjük,porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése