2013. október 27., vasárnap

Márvány koszorú




Hozzávalók: 15dkg liszt+a formához,17dkg cukor,17 dkg puha vaj+a formához,3 tojás,2dkg kakaópor,1teáskanál sütőpor,1 narancs reszelt héja,5-6 evőkanál narancslé,3 kis kocka csoki apróra vágva

A sütőt 180C-ra előmelegítjük.
Vékonya kivajazunk és kilisztezünk egy 25cm kuglóf vagy koszorú formát.
A vajat és a cukrot habosra keverjük,apránként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.Hozzáadjuk a lisztet,majd a tészta felét egy másik tálba tesszük.A kakaóport,az apróra vágott csokit és a narancslé felét az egyik tálba tesszük és óvatosan elkeverjük.A reszelt narancshéjat és a maradék narancslét a másik adag tésztához keverjük.
A két tésztát váltakozva a formába kanalazzuk,majd egy fakanál nyelét körbehúzzuk a masszán.(ettől lesz márványos)
Kb 30-35perc alatt megsütjük,de tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése