Hozzávalók: 25dkg margarin,1,5dl tejföl,2dkg élesztő,2evőkanál porcukor,1csipet só,50dkg liszt
Hempergetéshez: 1csomag vaníliás cukor,2-3 evőkanál porcukor összekeverve
Töltelék: 1 kis üveg sűrű szilvalekvár
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A tejfölt egy csészébe tesszük hozzá a porcukor,egy csipet só és elmorzsoljuk benne az élesztőt.Megvárjuk míg az élesztő felpukkad.A margarint habosra keverjük,hozzáadjuk az élesztőt végül a liszttel összegyúrjuk.Egy nylon zacskóba tesszük,majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.Másnap nagy pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk,megtöltjük a lekvárral,félbehajtjuk jól lenyomkodjuk a széleit körben,majd tepsire rakjuk és világosra sütjük (kb.10-12perc) és még melegen vaníliás porcukorban meghempergetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése