2013. április 1., hétfő

Túrós-barackos linzer




Hozzávalók a linzerhez: 15dkg liszt,15dkg rétesliszt,20dkg ráma,10dkg porcukor,1 tojás,1 csomag vaníliás cukor,fél csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez: 50dkg túró,2 tojás,1csomag vaníliás cukor,15dkg porcukor,2evőkanál búzadara,fél doboz felezett őszibarack befőtt

A sütőt 185C-ra előmelegítjük.
A linzer hozzávalóiból tésztát gyúrunk amit folpackba csomagolva a hűtőben pihentetünk legalább fél órát.
A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával,a porcukorral,vaníliás cukorral és a búzadarával jól elkeverjük.A tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk amit óvatosan a túróhoz keverünk.
A tésztát kivesszük a hűtőből és a 2/3-t a tepsibe tesszük,majd villával megszurkáljuk.A tölteléket elsimítjuk a tésztán,majd szeletelt barackkal kirakjuk.A tészta maradék 1/3-ból rudakat sodrunk amit rács alakban a barackokra teszünk.
Sütőbe tesszük és kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése