2013. április 15., hétfő

Diós szelet




Hozzávalók a tésztához: 24dkg liszt,16dkg vaj,8dkg porcukor,1tojás sárgája,1teáskanál sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez: 4tojás,15dkg porcukor,1csomag vaníliás cukor,15dkg apróra vágott dió

A sütőt 175C-ra előmelegítjük.Egy kb 20x30cm tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibélelünk.
A tészta hozzávalót összegyúrjuk,majd kinyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjékhez még hozzáadhatjuk a tésztánál kimaradt fehérjét is.Egy csipet sóval kemény habot verünk belőlük.A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kézi mixerrel jó 5 percig habosra keverjük,majd az apró darabokra vágott diót fakanállal belekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is.Ezt a diós masszát elkenjük a tésztán,majd betesszük sütőbe és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése