Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás, fél teáskanál sütőpor
Töltelék: sütésálló lekvár (nálam barack), sűrű szilvalekvár (noszvaji)
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A lisztet a sütőporral és cukorral elkeverjük, majd a vajat belemorzsoljuk, végül a tojással összegyúrjuk.
30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kis téglalapokat vágunk amiket megtöltünk a lekvárokkal.
Tepsire helyezzük és kb. 12-15 perc alatt világosra sütjük.
Tipp: Vegan verziónál a tojást kihagyjuk. A növényi margarinból 15 dkg használunk valamint 2 teáskanál vizet adunk a tésztához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése