Hozzávalók a tésztához: 20 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 1 tojás, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 3 dl tej, 1 üveg lecsepegtetett meggybefőtt
Hozzávalók a krémhez: 3,5 dl meggylé, 1 csomag vaníliás pudingpor ( főzős ), 3 evőkanál cukor
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy kivajazzuk és lisztezzük.
A mákot, cukrot, lisztet, szódabikarbónát elkeverjük, majd robotgéppel a tojást és a tejet is hozzákeverjük.
Tepsibe öntjük a masszát, beleszórjuk a meggyet és kb. 25-30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy elkészült-e a süti.
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, majd a meggy levét hozzáadva elkészítjük a krémet.
A kihűlt tésztára kenjük a langyosra hűlt krémet.
Tálaláskor csokiforgáccsal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése