Hozzávalók: 30 dkg liszt,1 csomag sütőpor,fél teáskanál só,1 mokkáskanál őrölt fekete bors,10 dkg vaj,fél dl tej,1 tojás,szezámmag a szóráshoz
A sütőt 200C-ra előmelegítjük,tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
A lisztet a sütőporral,sóval,borssal elkeverjük,majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel.
Egy kis mélyedést alakítunk ki a lisztes-vajas részben amihez a tejet és a tojást tesszük.Simává dolgozzuk a tésztát ami kissé kemény lesz.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk (kb. fél cm),majd perec formával kiszaggatjuk.
Tepsibe pakoljuk a pereceket,lekenjük tojással (a tojást amit a tésztához adtam felvertem és egy kicsit félretettem a lekenéshez,így nem kell újabb tojás),majd megszórjuk szezámmaggal.
10 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése