Hozzávalók: 10 dkg zabpehely,5 dkg teljes kiőrlésű liszt,5 dkg kókuszreszelék,5 dkg darált dió,1 evőkanál szezámmag,5 dkg barna nádcukor,1 csomag vaníliás cukor,fél teáskanál sütőpor,1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,1 nagyobb alma,5 dkg aszalt vörös áfonya,2 evőkanál birs lekvár,5 dkg puha vaj, fél dl natúr joghurt
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. (alsó-felső sütés)
A tepsibe ( 20x30-s) sütőpapírt teszünk.
A száraz hozzávalókat (zabpehely,liszt,kókuszreszelék,dió,szezámmag,nádcukor,vaníliás cukor,sütőpor,
mézes fűszerkeverék) jól elvegyítjük.A meghámozott magházától eltávolított almát belereszeljük,majd az áfonyát,birs lekvárt,vajat és a joghurtot is hozzáadjuk.Alaposan összekeverjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük,kissé elegyengetjük.
Kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt szeleteljük.Ebből az adagból nekem 20 szelet lett.
Tipp: Ha valakinek nincs otthon birs lekvár akkor használhat helyette más sűrűbb lekvárt vagy dzsemet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése