Hozzávalók: 4 tojás,25 dkg gesztenyemassza,2-3 teáskanál rum,18 dkg cukor,1 dl olaj,0.5 dl víz,10 dkg liszt,1 csomag sütőpor,5 dkg étkezési keményítő,5 evőkanálnyi meggy (befőtt lecsepegtetve)
A sütőt 170 C-ra előmelegítjük.
A kuglóf formát előkészítjük. (vajjal kikenjük és liszttel behintjük)
Tojásokat szétválasztjuk,a sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd a rumot és a gesztenyemasszát is belekeverjük.Az olajat és a vizet is hozzáadjuk.
Lisztet a sütőport és az étkezési keményítőt elkeverjük,majd apránként a masszához keverjük.
A fehérjékből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk,fakanállal óvatosan a masszához keverjük.
A meggyet kevés lisztben megforgatjuk és a kész masszához keverjük.A formába öntjük és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta
( 30 perc sütés után letakartam fóliával és további 15 percig sütöttem.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése