Hozzávalók a piskótához: 2 nagy tojás,10dkg porcukor,10dkg liszt,1teáskanál sütőpor,0,3dl olaj,0,3dl forró víz
Hozzávalók a krémhez: 15dkg mandula,1csomag vaníliás pudingpor,3dl tej,4evőkanál cukor,15dkg ráma,1narancs reszelt héja
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk,hűtjük,majd ledaráljuk.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd felváltva az olajat és a vizet is hozzáadjuk.A lisztet a sütőporral elkeverjük,majd 2-3 részletben ezt is a masszához keverjük,végül a keményre vert tojásfehérje habot is a masszához keverjük,de ezt már fakanállal óvatosan.Egy 22cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük a masszát és kb.15-20 perc alatt megsütjük a piskótát.
A krémhez a megfőzzük a vaníliás pudingot a tejjel és cukorral,majd hűtjük.A puha vajat kihabosítjuk,hozzákeverjük a reszelt narancshéjat a kihűlt pudingot és a mandulát.
Amikor már kihűlt a piskóta kettévágjuk a krém 2/3-val megkenjük,majd rá a piskóta másik fele.A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bekenjük a piskótának.
Díszíthetjük naranccsal,olvasztott csokival,pirított mandulával stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése