2014. április 26., szombat

Gesztenyekrémes süti





Hozzávalók: 1csomag(20dkg) babapiskóta,25dkg gesztenyemassza,2-3evőkanál porcukor,1/3-d üveg meggybefőtt,1csomag vaníliás puding,3,5dl tej,5kanál cukor,2teáskanál rum vagy rumaroma

A pudingporból,cukorból és tejből sűrű pudingot készítünk,majd hűlni hagyjuk.A felengedett gesztenyemasszát villával kissé áttörjük hozzáadjuk a porcukrot a rumot/rumaromát,majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük.
A meggybefőttből kb.1/3-d meggyet kiveszünk és lecsepegtetünk.A meggybefőtt levét egy kis tejjel összekeverjük ebben megforgatjuk a babapiskótákat.Egy tálban sorban lerakjuk az áztatott piskótákat,majd megkenjük a krém harmadával,megszórjuk meggyel,majd jön a második sor piskóta és krém+meggy,végül az utolsó sor piskóta a maradék krém.Tetejét meggyel és reszelt étcsokival díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése