Hozzávalók a tésztához: 3tojás,15dkg cukor,15dkg liszt,fél csomag sütőpor,fél dl olaj,fél dl forró víz
Hozzávalók a töltelékhez: 1üveg magozott meggybefőtt,4dl tejszín,2csomag vaníliás cukor,1cs habfixáló
Hozzávalók a sziruphoz: 1dl víz,2evőkanál cukor,ízlés szerint rum vagy rum aroma
A sütőt 175C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk.A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.A sárgájákat a cukorral habosra keverjük,majd felváltva 2-3 részletben hozzákeverjük a forró vizet és az olajat is.A sütőport és a kakaóport a liszthez keverjük,majd ezt is 2-3 részletben a masszához adjuk.Egy püspökkenyér formába öntjük a masszát és kb.20 perc alatt megsütjük.
A sziruphoz a vizet felforraljuk a cukorral,majd a rumot is hozzáadjuk.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük.A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukrokkal habbá verjük.
A kihűlt tésztát vízszintesen 3 felé vágjuk,rétegezéskor a kihűlt sziruppal meglocsoljuk.Nyomózsákból hosszanti irányban csíkokat húzunk a tésztára a csíkok közé meggyszemeket sorakoztatunk.Ugyanezt megismételjük a következő tészta rétegnél is majd a harmadik lappal befedjük.A tésztát kívülről is bekenjük a tejszínhabbal,meggyszemekkel és csokival díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése