2022. június 20., hétfő

Mandulás-áfonyás keksz

 



Hozzávalók: 20 dkg liszt, csipet só, fél teáskanál fahéj, 18 dkg vaj, 7 dkg cukor, fél narancs reszelt héja, 7 dkg mandula darabolva ( lehet pirítani is majd ha kihűlt használni ), 5 dkg aszalt áfonya.

Lisztet a fahéjjal és sóval elkeverjük.
A vajat a cukorral és narancshéjjal habosra keverjük.
A lisztes keveréket végül a mandulát és az áfonyát is elkeverjük a vajas masszával.
Két részre osztjuk a masszát és kb 4 cm-s átmérőjű hengert formálunk amiket folpackba csomagolunk és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt 160C -ra előmelegítjük.
A tepsiket sütőpapírral kibéleljük.
Éles késsel fél centis szeleteket vágunk, tepsire tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése