Hozzávalók: 10 dkg étcsoki, 2, 5 dkg vaj, 5 dkg barna nádcukor, egy tojás, 4,5 dkg liszt, fél teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor, csipet só, egy teáskanál vanília őrlemény, 3-4 kocka étcsoki apróra vágva
A sütőt 170 C-ra előmelegítjük. Tepsiket sütőpapírral kibélelünk.
Az étcsoki a vajjal megolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
A tojást a cukorral és vaníliával habosra keverjük, majd beleforgatjuk az olvasztott vajas csokit.
A liszthez adjuk a sütőport, szódabikarbónát és a csipet sót, majd ezt is a vajas csokis keverékhez adjuk végül az apróra vágott csokit is.
Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapíros tepsire egymástól 2-3 cm távolságra.
Kb. 8-10 perc alatt megsütjük őket.
Sülés közben megemelkedik, majd a sütőből kivéve összeesik és repedezett lesz a teteje.
Kicsit várjunk mielőtt rácsra tennénk hűlni.
Nekem ebből az adagból 36 db kekszem lett.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése