Hozzávalók: 15 dkg liszt, egy csipet só, 1 csapott teáskanál sütőpor, 12,5 dkg puha vaj, 12,5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 vanília rúd kikapart magja, 1 narancs reszelt héja, 5 dkg olvasztott étcsoki, 2 evőkanál kakaópor
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük.
A puha vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját a vaníliát és pár részletben a lisztes keveréket is.
A masszát elfelezzük. Az egyik feléhez keverjük a reszelt narancshéjat a másikhoz a kakaóport és az olvasztott csokoládét ( ami már nem meleg). Mindkét tésztából korongot formálunk és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük minimum egy órára.
Két sütőpapír között 15x25 cm-s téglalappá nyújtjuk, majd szorosan feltekerjük és ismét egy órát hűtjük.
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A tekercsből 5mm vastag szeleteket vágunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük kis távolságot hagyva a korongok között. Kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése