2019. február 17., vasárnap

Áfonyás sajttorta




Hozzávalók: 15 dkg kakaós keksz, 5 dkg olvasztott vaj, 25 dkg mascarpone, 10 dkg áfonya, 2 evőkanál barna cukor

A kakaós kekszet összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Elkeverjük, tortaformába (18cm-s) öntjük, majd egyenletesen lenyomkodjuk a masszát és betesszük a hűtőbe.
Az áfonyából pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit beleöntjük egy edénybe a barna cukorral együtt és "dzsemet" készítünk. Óvatosan összenyomkodjuk az áfonyaszemeket. Mikor már dzsem állaga van levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A mascarpone-t átkeverjük, majd a kihűlt dzsemet belekeverjük,így márványos lesz kicsit. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből, a krémet rásimítjuk és a félretett áfonya szemekkel díszítjük. Csokireszelékkel megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése