Hozzávalók a piskótához: 3 tojás,12.5 dkg porckor,2 evőkanál víz,1 teáskanál vanília aroma,10 dkg liszt,2.5 dkg kakaópor
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg mascarpone,3 evőkanál porckor,25 dkg gesztenyemassza,1-2 teáskanál rumaroma
A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
A tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük majd a vaníliát és a vizet is hozzákeverjük.
A lisztet a kakaóporral elvegyítjük és a masszához keverjük. (ezt lehet fakanállal vagy alacsony fokozaton géppel is)
Tepsibe öntjük és kb. 12 perc alatt megsütjük.
Egy sütőpapírt porckorral meghintünk és erre borítjuk ki a kész piskótát,majd egy nedves konyharuhával betakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponét a cukorral elkeverjük aztán a gesztenyemasszát és a rumot is hozzákeverjük.
A kihűlt piskótára kenjük a krém 2/3-t és szorosan feltekerjük a maradék krémmel pedig körbekenjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése