Hozzávalók a tésztához: 35dkg liszt,5dkg puha ráma,1 mokkáskanál só,3 púpos evőkanál kristálycukor,2dl langyos tej,2dkg élesztő,1 tojás
Hozzávalók a töltelékhez: 25dkg túró,1tojás,1csomag vaníliás cukor,8dkg porcukor,1evőkanál búzadara
A kelt tésztához a lisztet egy nagy tálba szitáljuk.Egy kisebb tálkába öntjük a langyos tejet,hozzáadjuk a cukrot,a sót és belemorzsoljuk az élesztőt.Mikor az élesztő felfutott akkor a liszthez adjuk ahogy az egész tojást és a puha rámát is.Alaposan kidagasztjuk /én géppel szoktam 5-8 perc alatt simára dagasztani/,majd pici liszttel kicsit meghintjük,letakarjuk és 45 percig meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük,hozzáadjuk a vaníliás cukrot,porcukrot,tojást és a búzadarát is.Alaposan elkeverjük,majd a hűtőbe tesszük,míg a tészta kel.
Mikor a tészta megkelt,lisztezett deszkán először kissé átdolgozzuk,majd kinyújtjuk és 12 kockát vágunk belőle.Mindegyik közepére teszünk egy evőkanállal a túrós töltelékből,majd a széleit összecsípve és kissé megcsavarva táskákat formázunk.
A tepsit kibéleljük fóliával,megkenjük olvasztott vajjal és szépen belesorakoztatjuk a táskákat.Minden darabot lekenünk olvasztott vajjal,majd ismét letakarjuk és fél órát kelni hagyjuk.
Mikor a fél óra letelt akkor begyújtjuk/kapcsoljuk a sütőt 175C-ra és betesszük a tepsit.Egy kis tálkában hideg vizet tehetünk a tepsi aljára,hogy gőz legyen,mert ettől csak finomabb lesz a kelt tészta.
10 perc sülés után egy kis vaníliás cukros tejjel lekenjük a táskákat,majd visszatesszük a sütőbe még kb 20percre míg el nem készül a sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése